Yangın kapısının kilitleri, menteşeleri ve başka parçaları periyodik olarak muayene edilmelidir. Yangın kapısı hassaten, her yıl en azca bir kat yoklama edilmeli ve sınav edilmelidir.
Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bunu peylemek muhtevain yaylı menteşeler kullanılması yerinde değildir , kanat yüzey düzı ve ağırlığına nazaran kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.
yangın merdiveni /leri dış ortama engelsiz olmalı doğrusu necip keyif temaslı olmalı, yahut bina içre örgütleme edildiyse, duman ve ısı geçirmez yangın kapısı ile izole edildikten sonrasında; pozitif basınç fanı ile matbuatçlandırılmalıdır.
Özellikle duyar ve saygınlık materyallerin evetğu odaların baplarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni imal eylemek ve montajını davranmak binaların yangından korunması kucakin elzemdir.
Binalarda bulunan yangın kapıları ve anne bapların tarafı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği gibi, bir odanın mideindeki farklı bir oda kapısı da kabil.
Laf acil çıkış bapları başüstüneğu devir insanların kullanma odaklı en zait sordukları sual müstacel çıkış bapları ne tarafa açılır sorusu olmaktadır. Binada çaldatmaışan yahut ikamet fail kişilerin bapların gestaltldığı malzeme ile yangın kapısı ilgili görünürde bir problemi imkânsız.
Kullanılacak nüfus skorsı 100 kişiyi aşan yerlerde ve mutlaka son çıkış baplarında PUSH Amerikan bar veya PANİK BAR olmalıdır.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok giranbaha hale getirmiştir.
Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele tuzakınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin de ziyadesiyle önemle izlem edilmesi gerekmektedir.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini esenlar.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir süre ısı ve sıcaklık geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.
Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir yerının ayan olması ve dumandan etkilenme ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda hayat zayiatının olma ihtimali kritik oranda düşmektedir.